Succé med makeuptävlingen "Vinterväsen" på Midvinterglöd 13 December 2014!

Jag arbetar med en hel del blandade godbitar som kulturentreprenör och inom min yrkesroll som makeup artist! Till dessa godbitar hör mitt arbete med vinterfestivalen, ljusfesten och alternativa julmarknaden Midvinterglöd som jag arrangerar tillsammans med min partner Fredrik Fernlund och andra kreativa eldsjälar hemma på vår gård i Jättendal, magiska Hälsingland.

Vi har arrangerat Midvinterglöd tre år i följd nu sedan 2012 och Midvinterglöd går av stapeln vid luciatid, och varje år så har vårt vinterevenemang ett tema. Första året var temat ”Lucia i folktron”, andra året löd temat ”Norrskenets Spegel” och tredje året satte vi temat till att vara ”Vinterväsen”. I samband med detta spännande tema så utlyste vi nu en tävling i makeup där de som ville vara med och tävla skulle skapa ett magiskt Vinterväsen med makeup och kostym och vara med på Midvinterglöd med sitt vinterväsen.  

Vinnaren i Midvinterglöds makeuptävling Vinterväsen. Skapare av Väsen: Elena Gradin och  v  äsen gestaltas av Hanna-Karin Berglund  ! Foto: Philippe Rendu

Vinnaren i Midvinterglöds makeuptävling Vinterväsen. Skapare av Väsen: Elena Gradin och väsen gestaltas av Hanna-Karin Berglund ! Foto: Philippe Rendu

 

Det var första året som vi arrangerade denna makeuptävling så vi hade enbart stora förhoppningar om att vi skulle få ett bra gensvar – och vår förhoppningar infriades! Gensvaret var fantastiskt!! Vi fick så många fler anmälda till tävlingen än vi hade vågat hoppas på och när dagen D var här för att fira Midvinterglöd så gjorde dessa magiska Vinterväsen sådan entré och förtrollade besökarna hela dagen med sin närvaro. Wow!!

 

På delad 2:A plats kom detta Vinterväsen som Fanny Andersson skapat och själv gestaltar. Foto: Philippe Rendu.

På delad 2:A plats kom detta Vinterväsen som Fanny Andersson skapat och själv gestaltar. Foto: Philippe Rendu.

En vinnare utsågs genom att besökarna fick rösta på sitt favoritväsen och en jury gav även sin röst till bästa väsen. Tävlingen sponsrades av företaget Gold Touch där första pris var en påse full med makeupprodukter av märket Da Vinci Makeup till ett värde av 5000 kr!! Andra och tredjepris deltagare fick mineralögonskuggor i märket Da Vinci Makeup!

 

Det var en helt suverän tävling och jag måste säga att min hatt blåste nästan av när jag såg kvalitén på alla arbeten och vilka fantastiska Vinterväsen som vandrade omkring på Midvinterglöd. Wow - vilka väsen, vilken fantasi, vilka kreationer och vilken makeup! Jag blev så rörd och stolt över att se detta engagemang i tävlingen som blev ett mycket uppskattat inslag och som kommer att bli ett återkommande inslag på vår Midvinterglöd! Det skall vara ett levande inslag av Vinterväsen som vid varje Midvinter vaknar till liv och besöker vår Midvinterglöd från år till år! Så sätt igång och gnugga dina kreativa skaparknölar och kom med och tävla med ditt Vinterväsen nästa Midvinterglöd 12 December 2015! 

Kreativa Hälsningar

Petra Shara Stoor

På delad 2:A plats kom detta Vinterväsen skapat av Karin Wednesday Brodin. Foto: Martin Burmester

På delad 2:A plats kom detta Vinterväsen skapat av Karin Wednesday Brodin. Foto: Martin Burmester