Att jobba som lärare i makeup & styling ger så otroligt mycket!

De senaste 3 åren har vart fyllda av så många äventyr och kreativa stunder tillsammans med de elever jag undervisat och undervisar i makeup, styling & mask när jag jobbar som lärare. Det är så otroligt givande att få dela med sig av sin kunskap, sin kreativitet, att kunna inspirera någon och själv få så mycket inspiration tillbaka. Jag blir så glad av att se levande konstverk skapas av mina elever - det är som att få ta del av levande konstutställningar signerade av fantastiska konstnärer.

Eftersom jag jobbar så mycket med att undervisa i makeup och har många konstnärliga sidoprojekt som jag även jobbar med så hinner jag inte skapa så mycket makeup som tidigare. Så jag kommer även att börja dela med mig här av den resa jag gör tillsammans med mina elever och visa upp deras konstverk.

rokokotecknat.jpg

Vi har gått igenom årtal, traditioner och stilepoker genom tiderna och häromdagen så fick eleverna i årskurs 2 återskapa en bit av Renässansen med makeup och hår och jag tog med mig kostymer och korsetter dom fick låna till sin styling. Här är resultatet när eleverna på Västermalms Gymnasium på linjen hudvård/makeup samt frisör skapade looks inspirerade av rokoko-stilen  :)

Rokoko-looken: En stil med vita/bleka ansikten, där man oftast plockade bort sina ögonbryn och målade dit nya, röda små läppar, mouché/"skönhetsmärke" som egentligen dolde hudåkommer eller hudsjukdomar, stora gigantiska frisyrer/peruker med allehanda dekorationer, stora klänningar, korsetter för att få smala midjor och göra kjolen bredare och större... 

// Petra Shara Stoor

Makeup-och frisöreleverna på Västermalms Gymnasium skapade Rokoko-inspirerade looks!

Makeup-och frisöreleverna på Västermalms Gymnasium skapade Rokoko-inspirerade looks!

Makeup-och frisöreleverna på Västermalms Gymnasium skapade Rokoko-inspirerade looks! 

Makeup-och frisöreleverna på Västermalms Gymnasium skapade Rokoko-inspirerade looks!