Efterlysning!! Vi söker 2 stycken modeller för ett spännande makeover/mask projekt i FACE OFF anda!

Har ni sett makeuptävlingen FACE OFF någon gång? Makeuptävlingen i USA där grymma makeup artister och maskörer tävlar mot varandra genom att skapa olika fantasikaraktärer med makeup, masker och kostym. Om ni har sett Face Off så vet ni vad jag pratar om! Om ni inte sett programmet, kolla upp det så vet ni vad jag menar. 

Nu är det dags för lite Face Off anda i Hälsingland! :)

En deltagare i programmet FACE OFF som skapat denna karaktär!!   

En deltagare i programmet FACE OFF som skapat denna karaktär!! 
 

 

Ja det är dags för att göra 2015 än mer kreativt och skrida till verket med att börja skapa masker och fantasikaraktärer av allehanda häftiga slag. Detta är ett projekt som jag och airbrush-och-allt-i-allo-konstnären Linda "Flickan" Tolind kommer gemensamt att ge oss an och jobba med nu under våren, sommaren och hösten. Och om allt går vägen kommer våra fantasiväsen/skapelser/karaktärer att visas upp på vinterfestivalen och ljusfesten MIDVINTERGLÖD 2015 som vi anordnar kring Luciatid i Jättendal, Hälsingland. 

Jag och Linda önskar vardera varsin modell att arbeta med när vi nu ska börja bygga upp dessa karaktärer.  Detta är en process som kommer att ta sin tid och som även kommer att kräva en hel del av våra modeller, men det kommer att vara en fantastiskt kul resa för oss alla! Det är jag övertygad om!!!

Vad krävs av modellerna  (kille eller tjej spelar ingen roll) :  

  • Att du bor i Sundsvall, Nordanstig eller Hudiksvall (Vi håller till i Nordanstig) 
  • Att du gillar att synas och stå i rampljuset ( dels live på event och framför kameran)
  • Att du inte är rädd för att göra en avgjutning av ditt ansikte (se bilder nedan) 
  • Att du vill vara med på denna resa för dig under uppbyggnaden: Avgjutning av ditt ansikte, test av mask, makeup, kostymprovning och till slut medverkan på Midvinterglöd 12 december 2015. Inga datum spikade, detta är ett arbete som byggs upp under 2015 men kräver en del tid och engagemang av dig.
  • Att vi får fotografera dig/vårt arbete under resans gång och använda bilderna i marknadsföringssyfte och på våra hemsidor/sociala medier. 
  • Att du gillar att ha kul och hänga med ett par underbara och galna kreatörer :) 
  • Är du kille måste du gå med på att raka bort skägg/mustasch
     
En deltagare i FACE OFF som skapar en karaktär med mask i tävlingsmomentet. 

En deltagare i FACE OFF som skapar en karaktär med mask i tävlingsmomentet. 

Vi gör detta som ett eget projekt, med syfte att skapa fantasiväsen att visa upp på Midvinterglöd 2015. Det utgår ingen ersättning till modellerna, men ni kommer att få ta del av bilder på er och vara med om en häftig grej :) 

Avgjutning kommer att behöva göras på modellernas ansikten, där hela ansiktet täcks in med alginat och gipsbindor. Processen tar ca 30 min.

Avgjutning kommer att behöva göras på modellernas ansikten, där hela ansiktet täcks in med alginat och gipsbindor. Processen tar ca 30 min.

Vill du vara vår modell? Maila då din intresseanmälan till shara@sharacreations.com och sänd info om dig själv såsom namn, ålder, vart du bor, längd/mått på dig samt en bild på dig själv så att vi även kan planera maskarbetet, kostymer, rekvisita mm. Om vi får in ett stort intresse av anmälda så kommer vi att välja ut två stycken modeller som vi finner bäst lämpade att starta detta projekt med men vi sparar alla andra intresseanmälningar i ett register för framtida projekt eller fler karaktärer till Midvinterglöd i mån av tid. 

Hoppas vi hörs, eller om du vet om någon som borde vara modell, tipsa då gärna vidare! 

Kreativt mött, 

Petra Shara Stoor & Linda "Flickan" Tolind