Spännande besök på IMATS London!

Den 11 juli befann jag mig i London för att besöka och ta del av IMATS makeup-mässa för första gången. En fantastisk upplevelse och jag är fylld av inspiration nu! 

Köpte med mig senaste numret av Neill Gortons FX-makeup tidning "PROSTHETICS" när jag besökte deras monter. 

Köpte med mig senaste numret av Neill Gortons FX-makeup tidning "PROSTHETICS" när jag besökte deras monter. 

Jag och min sambo Fredrik besökte Imats-mässan i samband med vår Londonresa och det var en fullspäckad dag och jag hade så mycket inspiration efter att jag vart på mässan en hel dag. Allt från skönhetsmakeup till att se underbara fantasifulla bodymakeups skapas, monstermakeups och fenomenala maskarbeten och kostymer.

Det var verkligen helt underbart att ta del av mässan och insupa både inspiration och lära sig både det ena och det andra. Vilka fantastiska karaktärer som skapades på mässan, jag bara älskar specialeffekter och maskarbeten så detta var verkligen himmelriket för mig för att få inspiration! :)

Fenomenala maskarbeten och karaktärer skapades på mässan! Bara älskar denna!

Fenomenala maskarbeten och karaktärer skapades på mässan! Bara älskar denna!

Häftig monter med fantasifulla makeups!

Häftig monter med fantasifulla makeups!

Så kul att få se Work in progress av häftiga karaktärer som skapades på mässan! Här är PS Composites monter och en monsterråtta skapas för fulla muggar av Kenny Myers.

Så kul att få se Work in progress av häftiga karaktärer som skapades på mässan! Här är PS Composites monter och en monsterråtta skapas för fulla muggar av Kenny Myers.

Kenny Myers jobbar vidare på sin modell i montern för PS Composites. Så frän karaktär denna monsterråtta!

Kenny Myers jobbar vidare på sin modell i montern för PS Composites. Så frän karaktär denna monsterråtta!

Såklart var det givet att ta en Rock-N-Roll bild med råttan! 

Såklart var det givet att ta en Rock-N-Roll bild med råttan! 

Maskarbeten och föråldringar var ett givet inslag på IMATS London 2015!

Maskarbeten och föråldringar var ett givet inslag på IMATS London 2015!

IMATS London 2015.jpg

Det var så många som höll på och skapade underbara bodymakeups och karaktärer inför makeuptävlingen som skulle avgöras sedan på scenen där bästa makeup skulle krönas. Det var en fröjd för ögat och inspirationen att se dessa levande konstverk skapas överallt! 

Jag älskar att få ta del av processen och se när karaktärer skapas bit för bit och kommer till liv. Jag måste säga att det var så många duktiga makeup artister och kreatörer med på denna mässa och det kliade ordentligt i fingrarna att ge sig i kast med att själv få skapa ett levande konstverk på mässan. Men det var bara att låta det klia och avnjuta andras arbeten :) Vem vet, en dag kanske jag står där och skapar ett arbete på mässan med min egen monter :)

En av mina absoluta favoriter!

En av mina absoluta favoriter!

Levande konstverk överallt på IMATS london 2015!

Levande konstverk överallt på IMATS london 2015!

Make-up studio IMATS 2015.jpg

Jag var även runt i alla montrar och letade efter ett makeupmärke inom skönhetsmakeup och FX-makeup att börja samarbeta med och stiftade bekantskap med många märken som jag ska läsa på mer om nu när jag är på hemmaplan. Vad det gäller FX-makeup köpte jag med mig två paletter av FX-färger och aktivator från PS Composites monter och dessa ska jag testa så snart jag bara hinner.

Vad det gäller skönhetsmakeup så var det ett stort utbud men jag föll sedan för att testa märket Make-up Studio, ett holländskt märke som tilltalade mig mycket. Jag testade en hel del produkter och köpte sedan med mig en handfull skuggor, foundation, puder, primer, dusts/shimmers, glitter och mascara för att testa när jag kom hem. Och jag gillar märket jättemycket måste jag säga.

Skuggorna har mycket bra pigment både med eller utan primer och dom håller länge och färgerna som återges på ögonlocket är så som man önskar. Eyeprimern gillar jag, den ger en bra kick åt ögonskuggorna och är lätt att få jämn på ögonlocket. Mascaran gillade jag med, klumpar inte, ger bra färg och volym och bra borste att jobba med. Foundation är lätt att använda och ger en jämn och bra ton och pudret både doftar gott och fixerar foundation bra. Shimmerskuggorna och glittret är jättebra så overall är jag väldigt nöjd med detta märke och ska se om jag inte ska köpa in lite fler produkter från deras serie att testa vidare med. Jag gillade denna monter bäst vad det gäller skönhetsmakeup. Tjejerna i montern som representerade märket var framåt, vänliga, hjälpsamma och alla så underbara färgklickar som verkligen representerade märket med sina färgstarka uttryck. Helt klart ett märke jag kommer att hålla i åtanke för framtida samarbeten. 

Så suverän och färgstark personal i montern för Make-up Studio Professional Makeup! 

Så suverän och färgstark personal i montern för Make-up Studio Professional Makeup! 

Detta köpte med mig hem i produktväg att testa av Make-up Studio Professional Makeup.

Detta köpte med mig hem i produktväg att testa av Make-up Studio Professional Makeup.

Jag har många spännande planer på gång inför framtiden vad det gäller makeup och efter semestern är slut kommer jag att fortsätta mitt arbete som makeuplärare på Västermalms Gymnaisum i Sundsvall för terminen 2015-2016 och samtidigt påbörja arbetet med Midvinterglöd och alla karaktärer som skall skapas till vårt fantastiska vinterevenemang den 12 december. Vi kommer även i år att utlysa en makeuptävling där man får vara med och skapa fantasifulla väsen till vår Midvinterglöd och tävla om bra priser och äran man kan vinna! Mer information om tävlingen kommer inom snar framtid! Vill du vara med i makeuptävlignen håll dig uppdaterad på vår hemsida för Midvinterglöd! Vill ni komma i kontakt med mig eller om du har några frågor, maila mig då på shara@sharacreations.com (Jag har dock semester så mina svar kan dröja lite)

Men nu är det ännu strålande sommar, så låt oss hålla fast vid den så länge den varar. Hoppas ni alla har en underbar sommar!

Kreativa somriga hälsningar, 

Petra Shara Stoor